HEPA-S sastanak partnera u Beogradu

.

 
U Beogradu je, u konferencijskoj sali hotela Zepter, odrzan 3. transnacionalni sastanak partnera na projektu HEPA-S ( Health Enchancing Physical Activity) - Health and Fitness Assessment for Seniors.
Ovaj EU projekat sufinansiran je od strane Erasmus+ programa Evropske unije, u saradnji sa organizacijama iz Hrvatske, Srbije, Portugala, Slovenije i Bugarske.
Krajnji cilj projekta je stvaranje smernica za kvalitetniji rekreativni program vežbanja za osobe starije od 65 godina, koje boluju od kardiovaskularnih bolesti, osteoporoze i bolova u ledjima, uz edukaciju i saradnju između lekara opšte prakse i trenera/kineziologa.
Tema danasnjeg sastanka, u organizaciji domacina Asocijacije "Sport za sve" Beograda, bila je Razvoj priručnika za obrazovne module za sport za sve trenere, fitness stručnjake (kineziologe) i lekare opšte prakse. Seminari i neformalne edukacije ovih stručnjaka ce se odrzati u toku januara i februara 2022 godine. Nakon osposobljavanja, sledi sprovođenje pilot aktivnosti sa ucesnicima 65+ u trajanju od 4 meseca, nakon čega će se proveriti uticaj fizičke aktivnosti na njihovo zdravstveno stanje.
Trajanje projekta je predviđeno tokom 2021 i 2022