Beogradska biciklijada

biciklijadafinalBeogradska biciklijada je jedna od najpoznatijih sportsko-rekreativnih manifestacija grada Beograda, koja je započeta pre više od 35 godina u organizaciji "Ilustrovane politike" i biciklističkih radnika Beograda. Svakog maja se Asocijacije „Sport za sve“ Beograda a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja, organizuje se ova manifstacija koja doprinosi popularizaciji biciklizma i rekreativnog sporta uopšte, a uz podršku JP Ada Ciganlija.

Organizatori Beogradske Biciklijade žele da ovom manifestacijom upute nekoliko vrednih poruka:

  • Biciklom do zdravlja - važnost redovne fizicke rekreacije kroz rekreativni biciklizam kao promocija aktivnog i zdravog života
  • Biciklom do posla – po uzoru na mnoge evropske prestonice
  • Ekološka dimenzija rekreativnog biciklizma
  • “Beocikl” kao turistička promocija Beograda
  • Zdravi i bezbedni na biciklu 

Beogradska  biciklijada startuje sa Trga Slavija, Kralja Milana, Terazije, Prizrenska, Brankova, preko Brankovog mosta, Bulevar Mihajla Pupina, Kružni tok, Omladinskih brigade, Jurija Gagarina, skretanje udesno ka mostu na Adi, Most na Adi, Radnička, desno ka ulaz na Adu Ciganliju, kružni tok skretanje levo do centralnih sportskih igrališta.

Na Adi Ciganliji se organizuje muzičko zabavni program, uz dodelu nagrada sponzora i organizatora.

Ove godine su sa nama naši stari prijatelji Capriolo bicikli, Cargo partner, Gradski centar za fizičku kulturu i Skijališta Srbije.

Foto galerija - https://www.facebook.com/600157426711977/photos/?tab=album&album_id=925814030812980